زنان

امور زمان در ایران

زنان

امور زمان در ایران

کارت‌های نوآورانه برای نگهداری و جابجایی ایمن نمونه‌های DNA در پزشکی قانونی

کارشناس ژنتیک مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، طراحی و تولید کارت‌های IG_Gene Card را از دستاوردهای این مرکز دانست.


به گزارش ایسنا، رقیه رها پروانه، کارشناس ژنتیک مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، در حاشیه نمایشگاه ایران ساخت، طراحی و تولید کارت‌های IG_Gene Card را از دستاوردهای این مرکز دانست و گفت: محققان مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، کارت‌های نوآورانه‌ای را برای جمع‌آوری، نگهداری و جابجایی ایمن نمونه‌های DNA تولید کرده‌اند.


وی ادامه داد: این کارت‌ها که با فرمولاسیون ویژه‌ای طراحی شده‌اند، قادرند DNA خون و بزاق را برای مدت حداقل ۱۵ سال در دمای محیط و بدون نیاز به فریزر حفظ کنند.


به گفته وی، این کارت‌ها به‌صورت دو مدل مینی کارت و کلاسیک تولید شده‌اند، که هرکدام بسته به نیاز کاربران در جمع‌آوری و نگهداری نمونه‌های DNA استفاده می‌شوند.


انتهای پیام

شک ندارم به رکورد تالاخادزه می‌رسم/ من و پدرم خیلی سختی کشیدیم

وزنه‌بردار فوق سنگین ایران گفت: شک ندارم می‌توانم به رکوردهای وزنه‌بردار مطرح گرجستان برسم و از مسابقات بعدی هم با علی داودی برای طلا و نقره جهان رقابت می‌کنیم.


علیرضا یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ی علت اشک ریختن خود پس از کسب مدال طلای دو ضرب و برنز مجموع در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۴ بحرین بیان کرد: من بچه سرمایه‌دار نیستم و مال و منال هم ندارم و هر چیزی که به دست آوردم حاصل تلاش خودم بوده است، از طرفی چهار ماه هم شبانه روزی در اردو بودیم و سختی زیادی کشیدیم. آن لحظه اشک ریختم برای اینکه در این شرایط توانستم مدال بگیرم. تمام تلاشم را می‌کنم که از همه مسابقات بتوانم سربلند بیرون بیایم. 


در یک‌ضرب کمی ترسیدم 


یوسفی در مورد اینکه گفته می‌شود باید بر روی حرکت یک‌ضرب خود بیشتر کار کند، گفت: من در یک ضرب هم می‌توانستم رکورد بالاتری ثبت کنم و حتی کادر فنی هم تصمیم داشت با رکورد بالاتری کار را شروع کند اما خودم کمی ترسیده بودم و ترجیح دادم با رکورد پایین‌تری در یک‌ضرب شروع کنم. قول می‌دهم در مسابقات بعدی رکورد بالاتری ثبت کنم.

پورمحمدی: متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از ماه جاری مطابق قانون انجام می‌شود

رئیس سازمان برنامه و بودجه، تاکید کرد: با نشست های فراوان با مجلس و وقت مبسوطی که رئیس مجلس گذاشتند باهم توافق کردیم از همین ماه بحث متناسب سازی حقوق بازنشستگان را طبق قانون انجام دهیم.


به گزارش ایسنا، حمید پورمحمدی در حاشیه نشست امروز - چهارشنبه ۲۸ آذر ماه - هیئت دولت در جمع خبرنگاران، در پاسخ به این پرسش که در خصوص همسان سازی حقوق چه برنامه ای دارید، بیان کرد: این بحث به دو قسمت تقسیم می شود؛ یکی بحث متناسب سازی حقوق بازنشستگان و یکی بحث متناسب سازی کارمندان است. زمانی که از بازنشستگان صحبت می شود، در قانون برنامه گفته شده تا کارمندانی که در گذشته بازنشسته شده اند فاصله حقوقی آنان با کارمند متناظر آنان در دولت زیاد است، بنابراین در قانون برنامه تکلیف شده تا ظرف سه سال همسان سازی برای آنان انجام شود تا به ۹۰ درصد حقوق کارکنان برسد.


وی اظهار کرد: تکلیف شده تا در سال جاری ۴۰ درصد آن انجام شود. وقتی خواستیم این کار را انجام دهیم معلوم شد که منابعی که در بودجه پیش بینی شده بود ۵۰ هزار میلیارد تومان بود که کفاف همسان سازی ۴۰ درصد را نمی داد. حدود ۳۰ درصد امکان همسان سازی بود. با نشست های فراوان با مجلس و وقت مبسوط رئیس مجلس با هم توافق کردیم از همین ماه بحث متناسب سازی را طبق قانون یعنی ۴۰ درصد انجام خواهیم داد و آن میزان کسری که باقی ماند را از طلب بازنشسته در نظر خواهیم گرفت و سال آینده پرداخت می کنیم.


رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه تصریح کرد: به لطف الهی موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان در حال انجام است. در مورد کارکنان نیز بر اساس قوانین پایه ما یک ضریب حقوقی داریم که تعدادی دریافتی کمتر و تعدادی دریافتی بیشتر دارند. در بودجه سال آتی سقف حداقل پرداختی را ۲۰ درصد افزایش دادیم و معافیت مالیاتی آنهایی که حقوق کمتر می گیرند را تا صد در صد ارتقا دادیم تا عدالت بیشتری برقرار شود. طبیعتا کارمندانی که عائله بیشتری دارند، هزینه بیشتری دارند.


وی افزود: قانون جوانی جمعیت رشد بالاتری برای حقوق این افراد پیش بینی کرده که تا ۳۴ درصد حقوق این افراد افزایش می یابد.


انتهای پیام

ایجاد مدارس خاص از اشتباهات راهبردی نظام آموزشی/ تفاوت پایگاه‌های اقتصادی-اجتماعی خانواده‌ها عامل ایجاد نابرابری بین دانش‌آموزان

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه نابرابری بین دانش‌آموزان بعد از پایان کلاس آغاز می‌شود، گفت: تفاوت پایگاه‌های اقتصادی-اجتماعی خانواده‌ها و سواد فرهنگی آنها عامل اول در ایجاد نابرابری بین دانش‌آموزان است.


به گزارش ایسنا، رضوان حکیم‌زاده در بیستمین همایش سالانه «انجمن مطالعات برنامۀ درسی ایران» با عنوان "برنامۀ درسی و عدالت" به دلایل و علل ایجاد تفاوت در دانش‌آموزان اشاره و برخی از آنها را تبیین کرد.


معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در این همایش با بیان اینکه وضعیت اجتماعی و اقتصادی خانواده‌ها اولین عامل در ایجاد تفاوت بین دانش‌آموزان است، اضافه کرد: در برخی از مناطق کمتربرخوردار، معلمان بسیار خوب و توانمندی حضور دارند که می‌توانند در شرایط کلاس عدالت آموزشی را محقق کنند، اما نابرابری بعد از پایان کلاس آغاز می‌شود؛ جایی که خانواده‌ها پایگاه‌های اقتصادی-اجتماعی و سواد فرهنگی متفاوتی دارند و در نتیجه دانش‌آموزان در محیطی نابرابر تکالیف خود را انجام و مسیر یادگیری خود را ادامه می‌دهند. از این رو، توجه به دانش‌آموزان لازم‌التوجه یکی از اولویت‌های معاونت ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در دور جدید است.


وی افزود: یکی از مصادیق مدرسه‌یاری، استفاده از ظرفیت خیرین برای حمایت بیشتر از دانش‌آموزان در فعالیت‌های بیرون از مدرسه‌ای و انجام تکالیف برای تکمیل فرایند یادگیری است. موضوعی که به طور خاص در مناطق کمتربرخوردار، روستایی، عشایری و دوزبانه اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. 



آثار مخرب بی‌عدالتی آموزشی کمتر از بی‌عدالتی اقتصادی نیست


معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: جداسازی دانش‌آموزان و ایجاد مدارس خاص یکی دیگر از اشتباهات راهبردی در نظام آموزشی کشور است. موضوعی که سبب می‌شود دانش‌آموزان مدارس دولتی پیام منفی "ناتوانی در یادگیری" دریافت کنند.


وی افزود: تا زمانی که نظام آموزشی بر حسب برچسب‌های هوشی اشتباه دانش‌آموزان را از یکدیگر جدا می‌کند، ناباوری به یادگیری در مدارس دولتی وجود دارد که آثار مخرب این موضوع کمتر از اختلاف طبقاتی اجتماعی و اقتصادی نیست.


اغلب معلمان مدارس دولتی، متخصص، متعهد و کاربلد هستند


معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه به تخصص، سخت‌کوشی، ایثار و تعهد معلمانِ مدارس دولتی گواهی می‌دهم، یادآور شد: جداسازی دانش‌آموزان و تنوع‌بخشی به مدارس، در کنار عوامل اقتصادی و اجتماعی سبب شده باور به موفقیت در دانش‌آموزان مدارس دولتی نابود شود؛ باید دانست مادامی که این باور از بین نرود، مدارس دولتی به لحاظ کیفیت ارتقا نخواهند یافت.


به گزارش روابط عمومی معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش؛ حکیم‌زاده بیان کرد: مادامی که برنامۀ درسی بر مبنای عدالت، فراگیر نباشد، دانش‌آموزانی که از حمایت خانواده برخوردار هستند و شرایط اقتصادی و اجتماعی بهتری دارند و یا دانش‌آموزانی که از سرمایه فرهنگی خانوادگی بالاتری بهره‌مند هستند، ضریب احتمال موفقیت بالاتری خواهند داشت. این یعنی، احتمال موفقیت تحصیلی فرزندان خانواده‌های برخوردار جامعه بیشتر از دانش‌آموزان دیگر است.


انتهای پیام

در دیدار پدرسن و الجولانی چه گذشت؟

فرستاده سازمان ملل به سوریه با سرکرده تحریر الشام در دمشق دیدار و درباره تحولات این کشور گفت‌وگو کرد.


به گزارش ایسنا، «گی‌یر پدرسون» فرستاده سازمان ملل به سوریه، در سفر به دمشق با «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی» رهبر گروه تحریر الشام دیدار کرد.


در این دیدار درباره لزوم بازنگری در قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت با توجه به تغییرات سیاسی سوریه بحث و تبادل نظر شد.


الجولانی بر اهمیت همکاری سریع و فعال برای حل مسائل سوری‌ها و لزوم تمرکز بر تمامیت ارضی سوریه، بازسازی و تحقق توسعه اقتصادی تاکید کرد.


همچنین در این دیدار بر لزوم تعامل محتاطانه و دقیق در مراحل انتقالی و بازسازی موسسات برای ایجاد نظامی قوی و فعال صحبت و بر اهمیت فراهم کردن فضای امن برای بازگشت آوارگان و حمایت اقتصادی و سیاسی از این مسئله تاکید شد.


الجولانی بر لزوم اجرای این اقدامات با دقت و تحت نظارت تیم‌های متخصص برای انجام آن به بهترین شکل ممکن تاکید کرد.