زنان

امور زمان در ایران

زنان

امور زمان در ایران

مهاجرانی: دولت از افزایش نرخ دلار دفاع نمی‌کند/تکلیف تاثیر معدل بر کنکور شنبه تعیین می‌شود

سخنگوی دولت گفت: اقدام شایسته وزیر علوم در عذرخواهی کردن و استعفای مدیرکل خوابگاه‌ها از اقدامات شایسته‌ای بود که باعث پاسخ به مطالبات مردمی می‌شود هرچند که شاید فی نفسه تقصیری وجود نداشته باشد اما این مطالبه‌ای هست که در بین مردم وجود دارد.


به گزارش ایسنا، فاطمه مهاجرانی در ابتدای نشست خبری با نمایندگان رسانه‌ها که برای نخستین‌بار در خارج از تهران و شهرستان عسلویه استان بوشهر برگزار شد با اشاره به دستگیری متهمان قتل دانشجوی دانشگاه تهران، اظهار کرد: اقدام به موقع در این زمینه را وزیر علوم، رئیس‌جمهور و معاون اول انجام دادند، هر چند این اقدامات حتماً آن دانشجوی عزیز را برنمی‌گرداند، امیدواریم هرگز شاهد تکرار همچین موضوعاتی برای هیچ کدام از فرزندان کشورمون نباشیم.



تامین امنیت از وظایف خطیر دولت است و هرگز در این زمینه فروگذار نمی‌کند


وی افزود: یقیناً تامین امنیت یکی از وظایف بسیار مهم و خطیر دولت است و هرگز در این زمینه فروگذار نمی‌کند، اما آغاز مطالبه‌گری که وزیر علوم دارند، موضوع امنیت فضاهای دانشگاهی و خوابگاهی است که حجمی از کار در این زمینه در سایر دستگاه‌ها انجام می‌شود. به همین جهت کیوسک‌هایی که در ورودی دانشگاه و خوابگاه، تامین روشنایی در معابر عبوری و دوربین‌های نظارتی تعبیه می‌شود.

 


اقدام وزیر علوم در عذرخواهی کردن و استعفای مدیرکل خوابگاه‌ها شایسته‌ بود



سخنگوی دولت تأکید کرد: اقدام شایسته وزیر علوم در عذرخواهی کردن و استعفای مدیرکل خوابگاه‌ها از اقدامات شایسته‌ای بود که باعث پاسخ به مطالبات مردمی می‌شود هرچند که شاید فی نفسه تقصیری وجود نداشته باشد اما این مطالبه‌ای هست که در بین مردم وجود دارد و حتماً باید این اقدامات صورت بگیرد.


مهاجرانی در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر معدل در کنکور، گفت: با توجه به اینکه نقدهای بسیاری مطرح است که مگر می‌شود سرنوشت زندگی یک جوان، ظرف امتحانی ۴ ساعته تعیین شود و اینکه چنین نقصی در سیستم آموزشی وجود دارد، کار کارشناسی شروع مبنی بر تاثیر معدل در نظر گرفته و در شورای انقلاب فرهنگی رای‌گیری شد مبنی بر تاثیر معدل و کار به شورای عالی آموزش و پرورش سپرده شد.

قاتل شهر» ممکن است به جای زمین به ماه برخورد کند !

بر اساس تخمین‌های جدید، سیارک ۲۰۲۴ YR۴ که در سال ۲۰۳۲ با احتمال ۲.۳ درصد ممکن است به زمین برخورد کند، شاید با احتمال کمتری به ماه برخورد کند.


به گزارش ایسنا، سیارکی که به اندازه کافی بزرگ است که یک شهر را از بین ببرد، یک در ۴۳ احتمال دارد که در سال ۲۰۳۲ به سیاره ما برخورد کند. اما طبق محاسبات جدید، با احتمال کمتری ممکن است به جای ما به ماه برخورد کند.


به نقل از اسپیس، در روز هفتم فوریه، دانشمندان ناسا احتمال برخورد سیارک ۲۰۲۴ YR۴ با زمین را در روز ۲۲ دسامبر ۲۰۳۲ اعلام کردند و به طور تقریبی درصد این احتمال را از ۱.۲ به ۲.۳ افزایش داده و دو برابر کردند.


این سیارک بالقوه خطرناک ۱۸۰ فوت (۵۵ متر) عرض دارد و با سرعتی نزدیک به ۳۰ هزار مایل در ساعت (۴۸ هزار کیلومتر در ساعت) حرکت می‌کند. اگرچه ۲۰۲۴ YR۴ برای پایان دادن به تمدن بشری بسیار کوچک است، اما هنوز هم می‌تواند یک شهر بزرگ را از بین ببرد و در هنگام برخورد حدود ۸ مگاتن انرژی آزاد کند که بیش از ۵۰۰ برابر انرژی آزاد شده توسط بمب اتمی است که هیروشیمای ژاپن را ویران کرد. اما اگر به جای آن به ماه برخورد کند، چه خواهد شد؟


دیوید رنکین (David Rankin)، مهندس عملیات برای بررسی آسمان کاتالینا در دانشگاه آریزونا، می‌گوید که این سیارک همچنین ۰.۳ درصد احتمال برخورد با قمر طبیعی ما را دارد. اثرات این برخورد احتمالا از سیاره ما قابل مشاهده است، اگرچه ما خودمان احتمالا تحت تأثیر قرار نخواهیم گرفت.


رنکین افزود: این احتمال وجود دارد که این ماده موادی را که می‌تواند به زمین برخورد کند، به بیرون پرتاب کند، اما من شدیدا شک دارم که تهدید بزرگی ایجاد کند.


این بدان معنا نیست که ما آن را نخواهیم دید. بر اساس برآوردهای فعلی، برخورد با ماه می‌تواند انرژی بیشتری نسبت به ۳۴۰ بمب هیروشیما آزاد کند. او گفت: به احتمال زیاد از زمین قابل مشاهده خواهد بود.


با این حال، گرت کالینز (Gareth Collins)، استاد علوم سیاره‌ای در امپریال کالج لندن، می‌گوید: ما در زمین کاملا ایمن خواهیم بود. او افزود کرد که هر ماده‌ای که از این برخورد پرتاب شود، احتمالا در جو زمین می‌سوزد.


ماه در طول تاریخ زندگی خود، مورد بمباران سیارک‌های بی‌شماری قرار گرفته است، همانطور که می‌توان از سطح دهانه‌ای آن مشاهده کرد. با این حال، اگر این سیارک با ماه برخورد کند، دهانه‌ای به وسعت ۱.۲ مایل (دو کیلومتر) در آن باقی می‌ماند.


احتمال برخورد یک سنگ فضایی با زمین یا ماه هنوز بسیار کم است و گروه تیم بین‌المللی از دانشمندان اجازه استفاده اضطراری از تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) را دریافت کرده‌اند تا اطلاعات بیشتری در مورد اندازه و مسیر سنگ فضایی قبل از اینکه از دید زمین برای چند سال آینده خارج شود، بیاموزند.


تاکنون، ستاره‌شناسان تنها ۲۰۲۴ YR۴ را با استفاده از تلسکوپ‌های روی زمین رصد کرده‌اند و اندازه آن را با اندازه‌گیری میزان نوری که از سیارک منعکس می‌شود، تخمین زده‌اند. اما این یک تخمین نسبتا نادرست است. در عوض، جیمز وب گرمای ساطع شده از خود سیارک را اندازه‌گیری می‌کند که تصویر بسیار واضح‌تری از اندازه و ترکیب سطح سیارک ایجاد می‌کند.


انتهای پیام

عاشقانه‌ای که خواندنش جرم سیاسی بود!

«بزرگ‌ علوی در سال‌های قبل از انقلاب، ممنوع‌القلم شد و داستان‌هایش اجازه انتشار در ایران نیافت. در آن سال‌ها، رمان «چشمهایش» در چاپخانه‌های مخفی یا به صورت نسخه‌های دست‌نویس تکثیر می‌شد و خواندن و داشتن آن جرم‌ِ سیاسی محسوب می‌شد!»


به گزارش ایسنا، بزرگ علوی (سیدمجتبی علوی)  ۲۸ بهمن ۱۳۷۵، در ۹۳سالگی در  برلین درگذشت، او که از پیشگامان داستان‌نویسی جدید و نویسندۀ مشهور چپگرای ایران است در ۱۳ بهمن ۱۲۸۲ شمسی در تهران و در خانواده‌ای اهل سیاست به دنیا آمد. پدرش، سیدابوالحسن، که از فعالان جنبش مشروطه بود و در آلمان به «کمیتۀ ملیون» پیوسته بود، در یکی از سفرهای پنهانی‌اش به ایران (۱۳۰۲)، پسران خود، بزرگ و مرتضی را برای ادامۀ تحصیل به آلمان برد.

علوی، پس از بازگشت به وطن، در ۱۳۰۷ معلم زبان آلمانی هنرستان صنعتی شیراز شد. سپس به‌عنوان مترجم یک آلمانی به گیلان رفت. این سفر بعدها الهام‌بخش معروف‌ترین داستان کوتاه او «گیله‌مرد» شد. او در ۱۳۰۸، به تدریس زبان آلمانی در هنرستان صنعتی تهران پرداخت و با فضای روشنفکری پایتخت، ازجمله محفل ادبی صادق هدایت ارتباط یافت.

علوی با انتشار نخستین اثرش، مجموعۀ داستان چمدان (۱۳۱۳) به عنوان یکی از پیشگامان داستان‌نویسی جدید ایران شناخته شد. او سال ۱۳۱۶ به اتهام عضویت در «تشکّل کمونیستی» بازداشت و به هفت سال زندان محکوم شد و نخستین مرحله از کار ادبی او یعنی نگارش و ترجمۀ آثار ناسیونالیستی و روان‌شناختی، به پایان رسید.

علوی پس ‌از آزادی از زندان ورق‌پاره‌های زندان (۱۳۲۱)  و  پنجاه و سه نفر را نیز در ۱۳۲۲ منتشر کرد. سال‌های ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲ پربارترین دورۀ فعالیت ادبی اوست. مهم‌ترین دستاورد ادبی این دوره از زندگی علوی مجموعۀ داستان «نامه‌ها» (۱۳۳۰) و رمان «چشمهایش» (۱۳۳۱) است.


«چشمهایش» شاخص‌ترین اثر بزرگ علوی است که ۷۲ سال پیش به چاپ رسید و اکنون چاپ پنجاه‌وپنجم آن در انتشارات نگاه در دسترس علاقه‌مندان است؛ هرچند باید به این عدد و رقم کتاب‌هایی را که به صورت غیرقانونی منتشر می‌شود و در بساطی‌های کنار خیابان به‌وفور یافت می‌شود، اضافه کرد.

مجلس هفته آینده طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی را بررسی می‌کند

طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی و گزارش کمیسیون عمران در مورد ارزیابی نتایج اجرا و آسیب‌شناسی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان در دستور هفته آینده مجلس قرار دارد.


به گزارش ایسنا، جلسات علنی مجلس در هفته آینده پس یک هفته تعطیلی برای حضور نمایندگان در حوزه انتخابیه، در روزهای یکشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه تشکیل می‌شود که موارد کاری آن به شرح زیر است.


طرح یک فوریتی تفکیک وزارت راه و شهرسازی


گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری


گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی


طرح ساماندهی وضعیت حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی


لایحه قانونی موافقتنامه چهارچوب بین وزارت راه و شهرسازی از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت حمل و نقل و زیرساخت از طرف دولت جمهوری ترکیه در زمینه حمل و نقل ریلی


لایحه اصلاح پیوست های ۱ و ۲ سند الحاقی (پروتکل) ۱۳۷۵ (۱۹۹۶) معاهده (کنوانسیون) پیشگیری از آلودگی دریایی ناشی از تخلیه پسماند و سایر مواد


لایحه معاهده انتقال محکومین بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری سوسیالیستی ویتنام


لایحه معاهده میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت مالزی در زمینه استراد مجرمین


لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری بلاروس در زمینه انتقال محکومان برای سپری کردن ادامه محکومیت


لایحه موافقتنامه معاضدت حقوقی دو جانبه در امور کیفری بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان


لایحه معاهده معاضدت حقوقی متقابل در امور کیفری محکومین بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری سوسیالیستی ویتنام


طرح تدریس ادبیات زبان‌های قومی و محلی در مدارس کشور موضوع اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران


لایحه جامع نظام باشگاه‌داری در جمهوری اسلامی ایران


گزارش کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مپرد تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان شیلات ایران از سال ۱۳۹۰ تاکنون


گزارش کمیسیون عمران در مورد ارزیابی نتایج اجرا و آسیب‌شناسی قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان



مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو کرمان استعفا داد

پس از حادثه واژگونی اتوبوس حامل دانش آموزان اردوی دبیرستان فرزانگان کرمان که شامگاه ۱۸ بهمن ماه رخ داد، مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو کرمان از مقام خود کناره‌گیری کرد.


رضا رضایی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان صبح امروز ۲۴ بهمن ماه با اعلام این خبر و ابراز همدردی با خانواده جانباختگان این حادثه تلخ تاکید کرد: با جدیت حق و حقوق دانش آموزان آسیب دیده در این سانحه دلخراش را از طریق مراجع قانونی پیگیری می‌کنیم.


وی استعفای مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو کرمان را که با آن موافقت شده، داوطلبانه توصیف کرد و افزود: این اقدام به دلیل قصور و تخلف احتمالی کارکنان تحت مدیریت او انجام گرفته است.


رضایی از معرفی مدیر مدرسه، سرپرست اردو و کارشناس مسئول اردوهای آموزش و پرورش ناحیه دو کرمان به هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان آموزش و پرورش استان برای بررسی جوانب مختلف این سانحه از طریق مراجع قانونی خبر داد.


به گزارش ایسنا، در پی واژگونی اتوبوس دانش آموزان دختر پایه دوازدهم دبیرستان فرزانگان کرمان، ۶ نفر از جمله چهار دانش آموز جان باختند و ۳۵ نفر مصدوم شدند.