زنان

امور زمان در ایران

زنان

امور زمان در ایران

حسین قلی‌زاده درگذشت

حسین قلی‌زاده ـ هنرمند مجسمه‌ساز ـ در سن ۸۵ سالگی درگذشت.


به گزارش ایسنا، حسین قلی زاده سال ۱۳۱۹ در شهر تبریز متولد شد و فارغ‌التحصیل رشته هنرهای زیبا از دانشگاه مسکو و لنینگراد بود.


این هنرمند مجسمه ساز در سبک رئالیسم فعالیت و در کارهایش از گل، سرامیک و سنگ استفاده می کرد. حسین قلی زاده در سالهای پایانی عمر ساکن هلند بود و برگزاری نمایشگاه انفرادی در هلند و بلژیک و شرکت در نمایشگاه گروهی در هلند در کارنامه اش دیده می شود.


اجرا و ساخت ۶ سردیس از مشاهیر نقاشی ایران به سفارش سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای موزه امام علی (ع) شامل: آیدین آغداشلو، منوچهر معتبر، محمود جوادی‌پور، حسن اسماعیل‌زاده، فرشید مثقالی و جواد حمیدی، همچنین اجرا و ساخت دو سردیس از شعرای نامی ایران به سفارش بنیاد رودکی که در تالار وحدت تهران نصب شده‌اند: ابوعبدالله رودکی، شاعر قرن سوم و چهارم هجری و محمدحسین شهریار و اجرا و ساخت سردیس مجسمه‌ساز معاصر، ژازه تباتبایی به سفارش نگارخانه برگ از نمونه کارهای هنری این هنرمند فقید است.

نسخه جدید هوش مصنوعی گوگل معرفی شد

گوگل مدل هوش مصنوعی جمینای 2.5 (Gemini 2.5) را برای تفکر پیچیده منتشر کرد.


به گزارش ایسنا، شرکت گوگل در توسعه هوش مصنوعی خود پر شتاب عمل می‌کند، چرا که تنها چند ماه پس از معرفی جمینای 2.0(Gemini 2.0) از ارتقای دیگری به نام جمینای 2.5(Gemini 2.5) رونمایی کرده است.


به نقل از انگجت، گوگل مانند هر معرفی جدید هوش مصنوعی خود، از عملکرد قوی جمینای 2.5 به ویژه قابلیت‌های آن در کدنویسی، ریاضیات و علوم خبر می‌دهد.


اولین مدل از این سری، «Gemini 2.5 Pro Experimental» نام دارد. گوگل می‌گوید این یک مدل تفکر پیچیده است که طراحی شده است تا پاسخ‌هایی مبتنی بر استدلال و تحلیل ارائه دهد و پس‌زمینه بیشتری نسبت به پاسخ‌های ارائه شده توسط مدل‌های طبقه‌بندی و پیش‌بینی داشته باشد.


این رویکرد متفاوتی با رویکردی است که گوگل با سری Gemini 2.0 اتخاذ کرد که با نسخه «جمینای فلش» کارآمدتر و ارزان‌تر شروع شد.


گوگل اعلام کرد: ما با Gemini 2.5، با ترکیب یک مدل پایه به طور قابل توجهی بهبود یافته با بهبود پس از آموزش به سطح جدیدی از عملکرد دست یافته‌ایم. در ادامه، ما این قابلیت‌های تفکر را مستقیماً در همه مدل‌های خود ایجاد می‌کنیم، بنابراین آنها می‌توانند مشکلات پیچیده‌تری را مدیریت کنند و حتی از عوامل آگاه‌تر و تواناتر پشتیبانی کنند.


گوگل به تازگی عرضه Gemini 2.0 را در سرویس‌های خود آغاز کرده بود و از آن برای تقویت حالت هوش مصنوعی جدید اضافه شده در جستجو و پژوهش عمیق(Deep Research) برای رسیدگی به پرس و جوهای پیچیده‌تر استفاده می‌کرد.


اکنون با این مدل جدید انتظار می‌رود که به‌روزرسانی‌های بیشتری از این شرکت در مورد دریافت این جدیدترین نسخه بشنویم.


مدل Gemini 2.5 Pro Experimental اکنون در Google AI Studio در دسترس است و مشترکان سرویس Advanced Gemini می‌توانند مستقیماً از آن در برنامه جمینای استفاده کنند.


انتهای پیام

نیروی نیابتی؛ پدیده نامگذاری غربی‌ها برای انکار فضیلت‌های سیاسی ایران

سخنگوی سابق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: غربی ها برای انکار فضیلت های سیاسی که جمهوری اسلامی ایران به آسمان سیاست دنیا عرضه کرده است به پدیده نامگذاری روی آورده و از لفظ نیابتی برای ملت های قهرمان و مقاوم استفاده می کنند.


محمود عباس زاده مشکینی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری، بیان کرد: غربی ها هر فضیلت سیاسی که به تعبیری به عنوان یک ارزش سیاسی در دنیا جا افتاده است، مانند مردم سالاری و آزادی، در شرایطی که خارج از هژمونی فرهنگی و رسانه ای غربی ها باشد را از طریق پدیده نامگذاری انکار و آن را کمرنگ می کنند.


غربی ها نمی خواهند فضیلت های سیاسی تبلیغ شود


وی در ادامه اظهار کرد: یکی از مقوله هایی که غربی ها روی آن حساسیت دارند همین بحث آزادی و دموکراسی است. استقلال و دموکراسی از ارزش های سیاسی است که در ظاهر لیبرال دموکراسی نیز با اینها مشکلی ندارد. واقعیت این ارزش ها در برخی از کشورهای مستقل به ویژه در خاورمیانه در ایران، عراق، لبنان و یمن وجود دارد. اما غربی ها نمی خواهند این فضیلت های سیاسی تبلیغ شوند. غربی های نمی خواهند این فضیلت های سیاسی در آسمان سیاست دنیا دیده شود.


هدف از لفظ نیروی نیابتی کوچک نمایی و انکار است


نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به همین خاطر غربی ها به پدیده نامگذاری روی آورده از لفظ نیابتی استفاده می کنند. هدف کوچک نمایی و انکار است. مقام معظم رهبری نیز هوشمندانه بر روی این جنبه از جنگ روانی غربی ها دست گذاشته اند. اگر منظور آمریکا از لفظ نیابتی این است که در جای جای دنیا مردم با الهام از جمهوری اسلامی ایران آزادگی، استقلال و مقاومت را می پسندند و به خودباوری رسیده اند؛ ما تلاش خواهیم کرد تا دنیا نیابتی ما باشد.


پیام های جمهوری اسلامی ایران در همه جای دنیا طرفداران خود را دارد


عباس زاده در ادامه تاکید کرد: اما اگر منظورشان این است که جمهوری اسلامی یک ماکتی در این کشورها ساخته که هزینه آن را می پردازد، سخت در اشتباه هستند. پیام جمهوری اسلامی ایران و اسطوره های ما از آنجا که منطبق با فطرت و سرشت بشری است، انسان ها خارج از فشار رسانه ای غربی زمانی که مقداری در فضای آزاد اندیشی گام بر می دارند همه این فضیلت ها را قبول می کنند.


وی افزود: جمهوری اسلامی ایران پدیده نیابتی به مفهومی که آمریکایی ها مطرح می کنند در هیچ جای دنیا ندارد. حتی در خود ایران نیز نداریم. ما هیچ گاه ارزش های خود را به زور نمی خواهیم جا بیندازیم. بر همین اساس جمهوری اسلامی نیروی نیابتی در هیچ جایی ندارد اما پیام های ما در سراسر دنیا و حتی در غرب طرفداران خود را دارد.

برای تحقق شعار سال کارگران باید تامین باشند

یک فعال حوزه کار بر لزوم برنامه‌ریزی برای کنترل تورم و بهبود معیشت کارگران تاکید کرد و گفت: با توجه به نامگذاری شعار سال، همه باید تلاش کنیم تا کارگران که بدنه تولید کشور هستند از هر لحاظ تامین باشند.


علی اصلانی در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی اقدامات صورت گرفته برای کارگران در سال گذشته اظهار کرد: سال ۱۴۰۳ سال بسیار سختی برای کارگران بود و تغییر دولت و شرایط اقتصادی باعث شد تا مطالبات جامعه کارگری محقق نشود.


وی افزود: برگزاری انتخابات ریاست جمهوری با حضور پرشور مردم به ویژه جامعه کارگری همراه بود هرچند شعارهایی که در انتخابات داده شد، هنوز جنبه عملی به خود نگرفته؛ اما انتظار این است که دولت برای بهبود معیشت مردم برنامه‌ریزی اساسی داشته باشد.


این فعال حوزه کار ابراز امیدواری کرد: در سال جدید مطالبات کارگران از امنیت شغلی تا ایجاد رفاه و شغل و بهبود معیشت محقق شود و با رفع مسائل مربوط به برجام و تحریم ها و تصویب موضوع FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام، شکوفایی هرچه بیشتر تولید و آبادانی کشور را شاهد باشیم.


اصلانی درعین حال افزایش ۴۵ درصدی حداقل دستمزد کارگران را یادآور شد و افزود: این افزایش حاصل اجماع و اتفاق نظر همه شرکای اجتماعی بود و دولت همراهی کرد و رضایت نسبی جامعه کارگری را به دنبال داشت.


وی ادامه داد: اما آنچه مهم است بحث کنترل تورم در سال جاریست. به طور حتم اگر تورم کنترل نشود، افزایش ۴۵ درصدی در همان ماه اول سال تاثیر خود را از دست خواهد داد.


این فعال حوزه کار با اشاره به عقب ماندگی مزدی کارگران اظهار کرد: از دوران جنگ تحمیلی تاکنون به دلیل آنکه دستمزد کارگران افزایش نیافت و فاصله بین خط معیشت با تورم و هزینه های زندگی کارگران کم نشد، دستمزدها پایین ماند. امروز دخل و خرج‌ کارگر با هم نمی خواند و کارگر به دلیل مشکلات معیشتی چندان راغب نیست در کارخانه کار کند؛ در حالی که شعار امسال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده و همه باید تلاش کنیم تا کارگران که بدنه تولید کشور هستند از هر لحاظ تامین باشند.


وی در پایان بر لزوم برنامه‌ریزی دولت برای کنترل و مهار تورم در سال جاری تاکید کرد و گفت: سال گذشته شهرک های صنعتی، بخش خصوصی‌ و صنعتگران در بحث قطعی برق و گاز با مشکل مواجه شدند؛ اما انصافا همراهی کردند. امسال هم دو استان تهران و البرز با مشکل کم آبی و خالی شدن سدها روبه رو هستند که لازم است برای این مسأله در سال جدید اقدامات جدی و اساسی صورت گیرد تا با همراهی مردم از چالش‌ها و بحران ها به سلامت عبور کنیم.

۱۰۰ دوربین‌ تلویزیونی راهپیمایی روز قدس را پوشش می‌دهند

معاونت سیما تدارک ویژه‌ای را برای روز قدس امسال در نظر گرفته است.


به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سیما، معاونت سیما با همت شبکه های تلویزیونی و پشتیبانی مرکز تولید و فنی معاونت سیما، حماسه حضور باشکوه مردم در راهپیمایی روز قدس را با بیش از ۱۰۰ دوربین در تهران پوشش می دهد.


شبکه های سیما حماسه حضور مردم ایران در تهران و نقاط مختلف کشور را از ساعت ۱۰ صبح روز جمعه ۸ فروردین، در قاب های متنوعی نمایش می دهند.


دوربین های شبکه های تلویزیونی با استقرار در دانشگاه تهران، چهارراه ولیعصر (عج)، ضلع غربی میدان انقلاب، ضلع شمالی میدان انقلاب، مسیر راهپیمایی، میدان فلسطین و خیابان انقلاب نبش خیابان فلسطین ضلع جنوب شرقی و نقاط دیگر راهپیمایی روز قدس را به تصویر می کشند.


ویژه برنامه «ایران عزیز» به تهیه کنندگی مقداد مومن نژاد جمعه ۸ فروردین ماه هفته آخر ماه مبارک رمضان به پوشش راه پیمایی روز قدس می پردازد.

این برنامه از ساعت ۸:۳۰ روز جمعه با پوشش راهپیمایی مردم مومن و روزه دار ایران عزیز از قاب شبکه یک سیما روی آنتن خواهد رفت.