معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه باید سرمایههای راکد مردمی را به قطار توسعه ملی وصل کنیم، گفت: امروز مردم ایران تشنه مشارکت سازنده در سرنوشت اقتصادی کشور هستند، بهشرط آنکه مسیر مشارکت، شفاف، امن و با تضمین همراه باشد.
دکتر مسعود حبیبی در گفتوگو با با ایسنا ضمن بیان این مطلب با اشاره بیانات مقام معظم رهبری و نام گذاری سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» اظهار کرد: تحقق این شعار تنها با تمرکز بر سیاستهای کلان اقتصادی ممکن نیست، بلکه نیازمند فعالسازی ظرفیتهای مردمی و اعتمادسازی فراگیر از سوی دولت است. اگر بخواهیم تولید رشد کند و تورم مهار شود، باید مردم را بهعنوان بازیگران اصلی اقتصاد در نظر بگیریم.
وی افزود: در حال حاضر بخش مهمی از داراییهای مردم در قالب طلا، ارز و نقدینگی غیرفعال در منازل نگهداری میشود. این سرمایههای خرد اگرچه کوچکاند، اما در صورت تجمیع و هدایت درست، میتوانند نقش موتور محرک توسعه را ایفا کنند. آنچه مردم نیاز دارند، تضمین ارزش سرمایهگذاریها است. اگر دولت با یک سیاست روشن و قابل اعتماد، کف تضمین ارزش دارایی را با پشتوانه طلا یا ارز ارائه دهد، مردم بدون نگرانی وارد میدان خواهند شد.
دکتر حبیبی در ادامه با اشاره به ضرورت نگاه نو به کارکرد یارانهها گفت: یارانهها اگر همچنان صرف مصرف روزانه بمانند، نقشی در پیشرفت نخواهند داشت و حتی برای بسیاری از یارانه بگیر ها نقش جدی در معیشت آنان ندارد. پیشنهاد مشخص این است که یک شرکت توسعهای ملی با مشارکت مردم و دولت شکل بگیرد؛ به این صورت که مردم، یارانههای خود را در قالب سهام به این شرکت وارد کنند و دولت نیز به همان میزان یا بیشتر، در این شرکت سرمایهگذاری کند.