«سرو سیمین» که در مجموعۀ جشنواره فجر، نوپاترین به شمار میآید، امسال به نهمین دوره رقابتها رسیده و قرار است پس از حدود پنج روز نمایش آثار فاخری از ایران و دیگر کشورها، برگزیدههای آن معرفی شوند. اما در نهمین جشنواره سرو سیمین چه گذشت؟
به گزارش ایسنا، نهمین دوره از این جشنواره، که از نظر زمانی آخرین بخش از مجموعه جشنوارههای فجر است، از دوم اسفندماه ۱۴۰۳ در موزه هنرهای زیبا در کاخ سعدآباد تهران آغاز شده و با تمدید زمان آن قرار است نمایش آثار تا جمعه دهم اسفندماه ادامه داشته باشد.
این جشنواره با شعار «وفاق ملی و تنوع فرهنگی» و با هدف ارتقاء جایگاه صنایعدستی و هنرهای سنتی ایران در سطح جهانی طراحی و اجرا شده است. در این دوره، بیش از ۷ هزار و ۴۰۰ اثر داخلی و ۱۹۸ اثر خارجی از ۲۰ کشور دریافت شد که ۲۰۱ اثر به عنوان برگزیده در این جشنواره به نمایش درآمد.
جشنواره فجر صنایع دستی در دو بخش اصلی و جنبی برگزار شده است: بخش اصلی شامل نمایش و ارزیابی صنایع دستی فاخر از منظر کیفیت، نفاست، فن ساخت، زیباییشناسی و هویت و بخشهای جنبی شامل بخشهایی مانند «همای هنر» (تجلیل از چهرههای ماندگار)، «ترنج سیمین» (تقدیر از زنان تأثیرگذار)، «نقشآفرین نوین» (حمایت از هنرمندان کمتر شناختهشده)، «نشان فردا» (تمرکز بر هنرمندان جوان)، «نگاه مخاطب» (انتخاب برترین اثر از نگاه مردمی)، «جایزه وفاق» (نمایش وحدت اقوام ایرانی) و «جایزه ویژه دبیر» (اثری که روح جشنواره را به نمایش درآورد) است.
داوری آثاری که به مرحله ارزیابی رسیدهاند، از روز جمعه سوم اسفندماه آغاز شده است و برگزیدهها غروب دوشنبه ششم اسفندماه معرفی میشوند. هیأت داوران این دوره، متشکل از کارشناسان ملی و بینالمللی بوده است. از داوران بینالمللی میتوان به «بابی جورماواتی» از اندونزی، «نورماروکسانا آماریلا» از آرژانتین، «ساندیپ کومار» از هند و «سیتی چای اسمانچات» از تایلند اشاره کرد. داوران ملی نیز شامل اردشیر مجرد تاکستانی، محمدتقی آشوری، محمدحسن گلچینپور و دیگر اساتید برجسته هستند.