رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه نباید همه مردم را در یک قالب دید و برای همه یارانه مشخصی تعیین کرد، گفت: تامین کمکهای نقدی به همه مردم اثر تورمی دارد و اثر معیشتی را از بین می برد؛ بنابراین لازم است برای دهکهای مختلف طرح های حمایتی مالی و غیرمالی مختلفی داشته باشیم.
مجیدرضا حریری در گفتوگو با ایسنا، در تشریح راهکارهایی برای بهبود معیشت مردم گفت: باید قبل از اینکه سیاستی را به عنوان دولت اتخاذ کنیم به عواقب آن فکر کنیم. هیچ سیاستی نباید اتخاذ شود که هزینه آن از سفره مردم داده شود و افزایش تورم را به همراه داشته باشد، زیرا تورم بزرگترین مشکلی است که با آن مواجه هستیم.
وی افزود: این سیاستها میتواند در حوزه پولی، مالی، ارزی، صادرات و واردات، بورس و بازار سرمایه باشد. باید سیاستگذار یک اصل را درنظر بگیرد که اقداماتش چقدر به تورم موجود اضافه می کند و اگر نمیتواند بار تورمی را جبران کند، نباید سیاستی را اتخاذ کند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: این اتفاقی است که مدام در کشور تکرار میشود و تقریبا از سال ۹۰ به بعد تورم دو رقمی بالای ۴۰ درصد عادتمان شده است. زمانی تورم دو رقمی حدود ۲۰ درصد داشتیم ولی از سالهایی که تحریم شروع شده متوسط نرخ تورم به دو برابر رسیده است و قاعدتا باید تمام ارکان مملکت در سیاستگذاری متمرکز شوند برای اینکه ببینند چقدر حاصل سیاستگذاری هایشان به تورم می افزاید و اگر افزود چه راه هایی برای جبران آن باید پیش گرفته شود.